Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 18:46

Δήλωση Μιχαλολιάκου για την 28η Οκτωβρίου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, δήλωσε:
«28 Οκτωβρίου 1940. Μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές του ελληνικού έθνους. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός τότε, είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους φασίστες Ιταλούς. Αργότερα είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους ναζιστές Γερμανούς.
Σήμερα, ο ελληνικός λαός και κυρίως ο Πειραιάς συμμετέχει στην επέτειο, στη γιορτή απόδοσης τιμής και μνήμης.  Οι σύμμαχοί μας θυμούνται μόνο τα τελευταία τριάντα χρόνια της Ελλάδος και ξεχνούν εκείνη την κορυφαία στιγμή.

Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα θα έπρεπε να γιορτάζεται αυτό το ιστορικό «ΟΧΙ» σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και κυρίως στο Βερολίνο, σε μια έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης στον ελληνικό λαό που πρωταγωνίστησε για την ελευθερία, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.
Θέλω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του Πειραιά που παρέλασαν με σεμνότητα και τάξη. Να συγχαρώ επίσης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Με τέτοιες συμπεριφορές, η Ελλάδα θα πάει καλύτερα.
Ως Δήμαρχος, να στείλω και ένα μήνυμα: θα τα καταφέρουμε και αυτήν τη φορά. Θα αποπληρώσουμε αυτά που τους χρωστάμε και ελπίζω κάποια στιγμή να θυμηθούν και αυτοί τι μας χρωστούν.
Φέτος γιορτάζουμε και με ανοιχτό το Δημοτικό Θέατρο.
Κάθε χρόνο και καλύτερα». 

Διαβάστηκε 2003 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων