Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 11:06

Η μεταστέγαση των δικαστηρίων στο επίκεντρο των επαφών του Ν. Παρασκευόπουλου στον Πειραιά

Η μεταστέγαση των δικαστηρίων στο επίκεντρο των επαφών του Ν. Παρασκευόπουλου στον Πειραιά

Το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα, κατά την επίσκεψή στον Πειραιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί να προχωρήσει το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων στο συγκεκριμένο κτίριο και αναμένεται, από την αρμόδια εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική», να εξεταστούν τρία πράγματα: η στατικότητα του κτιρίου, η χωροθέτηση και η χρηματοδότηση (δημόσια η ιδιωτική).

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, είπε ότι αυτή τη στιγμή τρία πράγματα είναι αυτά που δίνουν ακόμα ζωή στον Πειραιά: Τα δικαστήρια, το πανεπιστήμιο και το λιμάνι.

Κατά την επίσκεψή του στο κτίριο όπου στεγάζεται το πρωτοδικείο και εφετείο Πειραιά, ο κ. Παρασκευόπουλος αναμένεται να έχει συνομιλία με το προσωπικό των δικαστηρίων και τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι, σύμφωνα πληροφορίες, θα εκθέσουν τις ανάγκες σε προσωπικό, ιδιαίτερα αυτό της γραμματειακής υποστήριξης αλλά και κάλυψης συγκεκριμένων αναγκών για το κτίριο.

Διαβάστηκε 1571 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων