Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 23:25

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την πώληση του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την πώληση του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ

Υπόμνημα υπέρ της αίτησης ακύρωσης της από 5/3/2014 "Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ ΑΕ" του ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, που έχει υποβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς του Πειραιά και συζητείται αύριο στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπέβαλε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι αντίθετος στο επιχειρούμενο ξεπούλημα του ΟΛΠ, πόσο μάλλον που εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΠ, που θα παραχωρηθεί σε ιδιωτικά κεφάλαια, περιλαμβάνονται σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όπως τμήμα του αρχαίου τείχους του Πειραιά, ο τύμβος των Σαλαμινομάχων και ο ιστορικός τόπος της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, βιομηχανικά μνημεία και κτίρια που προορίζονταν για να μετατραπούν σε Μουσεία του ΥΠΠΟ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, τον Αρχαιολογικό Νόμο, αλλά ακόμη και σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο 3986/2011, «δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε να διαχειρίζεται, ούτε πολύ περισσότερο να ?παραχωρεί? αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε ιδιώτες». Τέλος, καλεί το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού «να υπερασπιστεί την εφαρμογή του Συντάγματος και του Αρχαιολογικού Νόμου με κάθε τρόπο».

Διαβάστηκε 1811 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων