Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 19:39

Άτομα που δηλώνουν μέλη ΜΚΟ παροτρύνουν πρόσφυγες να μην πηγαίνουν σε δομές φιλοξενίας

Οι μεταναστευτικές ροές από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μπορεί να παρουσιάζουν μικρή μείωση, ωστόσο οι σκηνές στο λιμάνι του Πειραιά μέρα με τη μέρα αυξάνονται, καθώς πολλοί είναι αυτοί που από διάφορα κέντρα φιλοξενίας επιστρέφουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η κατάσταση δε γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη, καθώς πολλά μικρά παιδιά κατά της ώρες αιχμής φόρτωσης των πλοίων, παίζουν μπάλα ή τρέχουν ανέμελα στους προαύλιους χώρους. Το περασμένο Σάββατο 26/03 ένα 4χρονο αγόρι πρόσφυγας, που είχε διαφύγει της προσοχής των οικείων του, από απροσεξία έπεσε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, μπροστά σε διερχόμενη υπηρεσιακή μηχανή λιμενικού που κινούνταν με πολύ μικρή ταχύτατα μπροστά από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε2. Και τα λεωφορεία του ΟΛΠ έχουν μηδενίσει τις ταχύτητες κατά τη διέλευσή τους από τους επιβατικούς σταθμούς όπου έχουν στηθεί δεκάδες σκηνές.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το Λιμενικό, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 5.600 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 5.467 που ήταν την Δευτέρα. Το μεσημέρι κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό «Νήσος Μύκονος» μεταφέροντας 124 πρόσφυγες από τη Σάμο, ενώ αύριο το πρωί αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά άλλα δύο πλοία, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί αν μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά εξακολουθούν να είναι «εγλωβισμένοι» σε ένα δίκτυο παραπληροφόρησης, όπως κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αθανάσιος Τσατσουλής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι άτομα που δηλώνουν ως μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, παροτρύνουν πολλές φορές τους πρόσφυγες να μην επιβιβαστούν στα λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Ο κ. Τσατσουλής, ωστόσο, επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΚΟ στη φροντίδα των προσφύγων και προσέθεσε ότι για τις συγκεκριμένες καταγγελίες συλλέγει στοιχεία από τους συναδέλφους του και όταν τα συγκεντρώσει θα τα προσκομίσει.

Διαβάστηκε 1811 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων