Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 16:33

Τους 4.761 φτάνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Τους 4.761 φτάνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Σε 4.761 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον κατάπλου του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» το μεσημέρι με 31 πρόσφυγες που βρίσκονταν στη Σάμο.

Σήμερα δεν υπήρξε καμία επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας θα ζητηθεί σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη από τους πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές στο χώρο αναμονής επιβατών στη πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά να μετακινηθούν σε άλλο σημείο (πιθανόν στην πέτρινη αποθήκη).

Το μεσημέρι στην πύλη Ε-3 μοιράστηκε από κάποιους αλληλέγγυους φυλλάδιο στα αγγλικά με το οποίο ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι «θα παλέψουν μαζί τους για το άνοιγμα των συνόρων και για την απόσυρση της ρατσιστικής συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας»

Στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι με βάση τη συμφωνία από την 20 Μαρτίου οι πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα μοιραστούν με γρήγορες διαδικασίες σε αυτούς που δικαιούνται άσυλο και σε αυτούς που δεν δικαιούνται. Αναφέρει ότι η μετεγκατάσταση ισχύει μόνο για αυτούς που θα κάνουν αίτηση ασύλου και ότι αυτοί που δεν θα αιτηθούν άσυλο είναι πιθανόν να κρατηθούν και να απελαθούν. «Είναι δικαίωμά σας να αρνηθείτε τη βίαιη μεταφορά σε δομή φιλοξενίας»- «οι δομές για τους πρόσφυγες να είναι ανοικτού τύπου και όχι κλειστού» αναφέρεται στο συγκεκριμένο φυλλάδιο.

Διαβάστηκε 1698 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων