Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:27

Το 2019 θα είναι έτοιμη η παράκαμψη Τοπολίων στην Κρήτη

Το 2019 θα είναι έτοιμη η παράκαμψη Τοπολίων στην Κρήτη

Ένα από τα μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα στην Κρήτη είναι αυτό της παράκαμψης Τοπολίων, που αφορά το δρόμο που οδηγεί στο Ελαφονήσι και τη Χρυσοσκαλίτισσα και αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και μεγάλο οδικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κρήτη. Έχει χαρακτηριστεί ως έργο πνοής για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη και με το δεδομένο ότι η οδική ασφάλεια και η ανάπτυξη αποτελούν προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, τόσο ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, όσο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόσοτολος Βουλγαράκης, αισθάνονται όπως αναφέρουν δικαιωμένοι. Διότι το έργο ενώ είχε σημαντικά προβλήματα στην αρχή αφού δεν ήταν οι μελέτες ολοκληρωμένες αλλά και λόγω πολλών δυσχερειών που καθυστέρησαν την υλοποίησή του, σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και οι τεχνικές υπηρεσίες επιβλέπουν το έργο, ώστε να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος δρόμος μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, επισκέφτηκαν το έργο, το οποίο όπως επισημαίνουν θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και για το λόγο αυτό θα κάνουν ότι χρειαστεί ούτως ώστε να δοθούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί. Ο κ. Βουλγαράκης είπε πως «ο νέος δρόμος θα είναι ασφαλής και θα είναι ένα επαρχιακό δίκτυο με σύγχρονες προδιαγραφές, που θα έχει πλάτος 8 μέτρα συνολικά, ενώ θα έχει στηθαία και θα είναι ένας ασφαλέστατος δρόμος σε μια δύσκολη περιοχή».

΄Αλλα 60 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στα Χανιά θα διατεθούν και αφορούν έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει να δημοπρατούνται, αλλά κι εκείνα που έχουν προγραμματιστεί να δημοπρατηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο ή το αργότερο Οκτώβριο του 2018 Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη τα έργα σε προυπολογισμό θα ξεπεράσουν τα 50 εκ. ευρώ. «Εκτιμούμε επίσης, ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και άλλα χρήματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Δηλαδή, ακόμα 10 εκ. ευρώ για να φτάσουμε σ' ένα προϋπολογισμό 60 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας. Με το ποσό αυτό είμαστε ικανοποιημένοι γιατί θα επιλύσουμε τα προβλήματα οδικής ασφάλειας στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης διατίθενται σημαντικά κονδύλια για την οδική ασφάλεια.

«Αυτό που ενδιαφέρει την Περιφέρεια Κρήτης είναι να κάνουμε τις παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Κρήτης, πάρα τις δυσκολίες των καιρών και τους μειωμένους πόρους που λαμβάνουμε από τους ΚΑΠ», είπε ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας παράλληλα τους αρμόδιους υπουργούς, τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση καθώς και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, για τη στήριξη τους. «Είναι πάντα κοντά στα προβλήματα, συνέδραμαν για να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις ενώ και οι υπουργοί και βουλευτές του νησιού υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Διαχρονικά είχαμε την στήριξη των βουλευτών και των Υπουργών ανεξάρτητα ποιος κυβερνά. Εμάς μας ενδιαφέρει να κάνουμε έργα για τον τόπο μας. Η Κρήτη δικαιούται να κάνει μεγάλα έργα στην οδική ασφάλεια αλλά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα διότι στο νησί υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση που απαιτεί αντίστοιχες υποδομές», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστηκε 1447 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων