Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 19:52

Δεκτή έκανε ο Π.Σκουρλέτης τροπολογια βουλευτων ΣΥΡΙΖΑ για ταυτόχρονες εκλογές Τ.Α και ευρωεκλογές

Δεκτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη» με πιο ομαλό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των τοπικών αρχών.

Με τη τροπολογία δίνεται τέλος στην υφέρπουσα φημολογία περί αντισυνταγματικότητας, από τη στιγμή που εκλογές τον Οκτώβριο θα σήμαιναν εκ των υστέρων πεντάμηνη παράταση της θητείας τους. Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός και η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της», και επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

Σχολιάζοντας δε τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ που χειροκρότησαν ειρωνευόμενοι, ο Π. Σκουρλέτης αντέτεινε:

«Γελάτε. Θα γελάσουμε πολύ σήμερα όλη την ημέρα. Μπροστά σε αυτή τη χαρούμενη ατμόσφαιρα να σας πω ότι εσείς είχατε ένα αφήγημα. Από τη μια κατηγορούσατε την μετάθεση των εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 και από την άλλη ο αρχηγός σας έλεγε ότι ο νόμος για την απλή αναλογική δεν θα εφαρμοστεί γιατί θα εκλεγείτε εσείς».

«Βάζετε την αυτοδιοίκηση κάτω από μικροπολιτικά παιχνίδια», αντέτεινε από την πλευρά του ο κοινοοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΤ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και έκανε λόγο για «προφανή σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολλαπλές εκλογές».

Διαβάστηκε 1698 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων