Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 15:15

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Μνημόνιο συνεργασίας που θα καθορίσει τους όρους και τη χρηματοδότηση των έργων για την ανάδειξη και προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο παλάτι των Ιπποτών.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, τον υφυπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Στρατή, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο. Το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί προπομπό για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη, θεσμό που λειτούργησε με ιδιαίτερη επιτυχία από το 1986 έως και το 2004. Στο πλαίσιο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα για τις υποδομές της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και είχαν χρηματοδοτηθεί σωστικές ανασκαφές παράλληλα με την αντιμετώπιση των αναγκών που υπήρχαν.

Για την εξέλιξη αυτή δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του θεσμού της προγραμματικής σύμβασης αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Στην αναγκαιότητα της προστασίας και ανάδειξης της Μεσαιωνικής Πόλης αναφέρθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα στο νησί, για την 30η επέτειο της ένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πόλεων Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός Πολιτισμού Κ. Στρατής αναφέρθηκε στη σημαντική επέτειο και στη μακροχρόνια συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού με τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, που όπως τόνισε έχει αποδώσει καρπούς. Η συνεργασία αυτή θα πρέπει να διευρυνθεί και στην προσπάθεια αυτή στοχεύει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, το οποίο θα καθορίσει τους στόχους και τις δράσεις της συνεργασίας αυτής με σκοπό η Μεσαιωνική Πόλη να καταστεί πολιτιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Η Μεσαιωνική Πόλη έχει σήμερα ανάγκη από μια νέα ώθηση επεσήμανε στην παρέμβαση του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της χθεσινής επετείου και στις προσπάθειες που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστηκε 1295 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 15:34

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων