Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 20:38

Μαρίνα Γραμματικοπούλου: Με πείσμα & πάθος υποψήφια στη Β' Αθηνών με "Το Ποτάμι"

Μαρίνα Γραμματικοπούλου: Με πείσμα & πάθος υποψήφια στη Β' Αθηνών με "Το Ποτάμι"

Η 30χρονη Μαρίνα Γραμματικοπούλου, είναι η απόδειξη πως όταν θέλεις κάτι, αν δώσεις μάχη το κερδίζεις.
Γεννημένη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, βίωσε την Παλιννόστηση των Ποντίων, γεγονός που την έφερε στη Θεσσαλονίκη. Από τα 6 της χρόνια, λοιπόν, αγωνίζεται να εγκλιματιστεί στην νέα πόλη, να βγάλει το σχολείο δουλεύοντας παράλληλα & αργότερα να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών.
Σήμερα, η Μαρίνα δίνει μία ακόμη μάχη, αυτή του «σταυρού» καθώς ζητά την ψήφο των συμπολιτών της, ως υποψήφια Βουλευτής στη Β Αθηνών με «το Ποτάμι».


Ας την γνωρίσουμε καλύτερα:
Η Mαρίνα Γραμματικοπούλου, γεννήθηκε το 1984 στην πόλη Κρασνοντάρ στα βόρεια παράλια της Μαύρης Θάλασσας στη σημερινή Ρωσία, από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ρώσο. Το 1990, κατά την Παλιννόστηση των Ποντίων στην Ελλάδα, οι Έλληνες παππούδες της την έφεραν στη Θεσσαλονίκη.
Υπήρξε μαθήτρια της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και του χορευτικού συγκροτήματος «Οι Τραντέλλενοι» για πάνω από μια δεκαετία, μαθαίνοντας την ποντιακή παράδοση, τη διάλεκτο και τους παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.
Εργάστηκε από νεαρή ηλικία και για τον λόγο αυτό έκανε μετεγγραφή στο 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε με αριστείο.
Το 2005 βίωσε μια δικαστική περιπέτεια από την οποία απαλλάχθηκε και αποζημιώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός το οποίο χαλύβδωσε τη θέλησή της να αγωνίζεται για τα δικαιώματα τόσο τα δικά της όσο και των συνανθρώπων της.
Αποφοίτησε από Εσπερινό Λύκειο, με αριστείο και έπαινο, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, επιτυχία για την οποία βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αθήνα συνεργάστηκε με συνέπεια και δυναμικότητα με σημαντικά δικηγορικά γραφεία, πλάι σε έμπειρους και έγκριτους νομικούς. Ασχολήθηκε με το ποινικό, το αστικό, το δημόσιο δίκαιο αλλά και με το δίκαιο αλλοδαπών. Ακόμη, εργάστηκε με επιμέλεια ως γραμματέας της νομικής υπηρεσίας αλλά και του πειθαρχικού συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Επιπλέον, συνεργάζεται μέχρι και σήμερα, καθώς διανύει το πέμπτο έτος των σπουδών της, με το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων Επάνοδος, τον μόνο επίσημο μετασωφρονιστικό φορέα της πολιτείας για την ομαλή κοινωνική επανένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από τις μέχρι τώρα επαγγελματικές της ενασχολήσεις έχει αποκομίσει μεγάλη εμπειρία τόσο στο χώρο της απονομής της δικαιοσύνης, όσο και στον τρόπο λειτουργίας και συνεργασίας των επιμέρους φορέων (Κρατικών, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Ιδρυμάτων, Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών, με αναγνωρισμένη δράση παρά τη, μέχρι τώρα, σύντομη διάρκεια λειτουργίας του (από το 2014).
Μιλάει Αγγλικά και εκπαιδεύτηκε με υποτροφία από την Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αγγλική Νομική Ορολογία και στο Αγγλικό Νομικό Σύστημα.
Παρακολούθησε με υποτροφία μαθήματα ρωσικής γλώσσας στο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε πιστοποίηση γνώσης της γλώσσας από το Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Αθήνας.
Παρακολουθεί και συμμετέχει τακτικά σε έρευνες, εργασίες, συνέδρια και σεμινάρια του επιστημονικού της ενδιαφέροντος.

Είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δικαιοσύνης και Παιδείας, και έχει ενεργό δράση στη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Είναι μαχητική και ενθουσιώδης στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει πάθος με την επιστήμη της. Μα αυτό που κυρίως τη διακρίνει είναι η αγάπη της για το κοινωνικό καλό και το ανεπτυγμένο αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς.
Τον ελεύθερο χρόνο της μελετά φιλοσοφία, ψυχολογία και ψυχανάλυση.
Για τις μετακινήσεις της μέσα στην πόλη προτιμά το ποδήλατο.
Η Μαρίνα Α. Γραμματικοπούλου είναι υποψήφια Βουλευτής Β' Αθηνών με Το Ποτάμι

Διαβάστηκε 4854 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 20:48

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων