Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 13:25

Πλώρη για ρεκόρ γκίνες έχει βάλει για εφέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017!

Πλώρη για ρεκόρ γκίνες έχει βάλει για εφέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017!

Πλώρη για ρεκόρ γκίνες έχει βάλλει για εφέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, όπως τονίζει στο www.Praktoreio-Tourism.gr η αντιδήμαρχος τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, με αφορμή τις εφετινές εκδηλώσεις. Οπως είπε, στόχος είναι το εφετεινό κηνύγι του θυσαυρούνα ξεπεράσει τις 1010 συμμετοχές ώστε το εν λόγω καρναβάλι να εισέλθει στη λίστα με τα ρεκόρ γκίνες. Την ίδια στιγμή όπως τόνισε η κα Μπιρλιράκη, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία από ξένους επισκέπτες κινούνται σε διπλάσια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ενδεικτικό της δυναμικής που έχει αποκτήσει το καρναβάλι τα περασμένα χρόνια.

Η φετεινή διοργάνωση έχει θέμα: «Συγκάτοικοι στο όνειρο», το σύνθημα, η ουσία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017! Η πιο δυνατή καρναβαλική παρέα της χώρας, μια τεράστια, χωρίς σύνορα αγκαλιά, που μέσα της κλείνει συμμετέχοντες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, καλεί και φέτος όλους να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη, το όνειρο, τόνισε η κα Μπιρλιράκη.

Η “πολυκατοικία”, που αποτελεί βασικό στοιχείο του φετινού concept, ήταν μία παράμετρος προβληματισμού για το σχεδιασμό του poster. Η πολυκατοικία, ως έννοια υποδηλώνει ένα βαρύ και στατικό, τσιμεντένιο οικοδομικό όγκο, και στη συλλογική συνείδηση έχει αποτυπωθεί ως κάτι άχαρο και άσχημο. Η πολυκατοικία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού καλείται να ανατρέψει αυτά τα στερεότυπα.

γι΄ αυτό σχεδιάστηκε με βάση τρεις άξονες. 1. Να είναι ευέλικτη, εύκαμπτη, ελαφριά, να μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, ακόμα και πάνω στα σύννεφα, να τροφοδοτείται με τα όνειρα και τα οράματα των καρναβαλιστών. 2. Να αποτυπώνει διακριτά (αλλά και διακριτικά) στοιχεία της πόλης και αναφορές στην ιστορία και την παράδοσή της, που συνδέεται στενά με την ιστορία και την παράδοση του Καρναβαλιού μας. 3. Να είναι μία πολυκατοικία προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, είναι φιλόξενη και ανοιχτή να δεχτεί και να ενσωματώσει ανθρώπους και ιδέες. Αυτή την πολυκατοικία τη δημιουργούμε και τη διαμορφώνουμε όλοι ζώντας ως «συγκάτοικοι στο όνειρο»!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, ο οποίος εμπλουτίζεται και ενισχύεται κάθε χρόνο!  Το Ρέθυμνο, μέσα από αυτή τη διοργάνωση, προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και αναδεικνύει την μακραίωνη ιστορία του και την πλούσια παράδοσή του. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έχει καταφέρει να διακριθεί στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, με σημαντικά βραβεία. Το 2014 ο θεσμός βραβεύτηκε από τα Tourism Awards, για «Τις πρωτοβουλίες επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», καθώς και από το Best City Award , για την «Τουριστική Ανάπτυξη με βάση την πολιτιστική ταυτότητα». Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή του θεσμού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στις Διεθνείς Καρναβαλικές Ενώσεις, FECC (Παγκόσμια Ένωση Καρναβαλικών Πόλεων) και τον Διεθνή Οργανισμό Life Beyond Tourism.

Διαβάστηκε 1635 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων