Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 14:49

Σύντομα στους αθλητές το Ποσειδώνιο

Σύντομα στους αθλητές το Ποσειδώνιο

Τη διαβεβαίωση ότι οι εργασίες για την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Ποσειδώνιου κολυμβητηρίου οι οποίες είχαν διακοπεί, θα ξεκινήσουν και πάλι, έδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΓΓΑ  αναφέρει ότι οι εργασίες σταμάτησαν λόγω κάποιων τεχνικών ζητημάτων και επισημαίνεται ότι στόχος είναι η παράδοση του κολυμβητηρίου στους αθλητές. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ έδωσαν τις απαραίτητες εγκρίσεις και : ?οι εργασίες θα συνεχιστούν με στόχο την όσο τον δυνατόν συντομότερη παράδοση του έργου στην αθλούμενη νεολαία της Θεσσαλονίκης, για την οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή της στην αθλητική εγκατάσταση?, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα δοθεί στην αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο που θα πληροί τις προδιαγραφές σε κάθε επίπεδο. ?Σχετικά με όσα διαδίδονται από κέντρα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα που προέκυψε, η απάντηση θα δοθεί με την ολοκλήρωση ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου απόλυτα σύμφωνου με τις διεθνείς πλέον προδιαγραφές σε κάθε επίπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μία εγκατάσταση που είχε μείνει χωρίς την αναγκαία συντήρηση επί σειρά δεκαετιών?, αναφέρει η ανακοίνωση.
Από την πλευρά του την έντονη ανησυχία του πως το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό και δεν θα παραδοθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία είχε εκφράσει στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ ?Πρακτορείο 104,9? ο ομοσπονδιακός προπονητής και επιστημονικός συνεργάτης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Τάσος Παπαδόπουλος. ?Οι 8 μήνες εκπνέουν και τελικά το μόνο που έγινε είναι να καταστρέψουν τις υφιστάμενες υποδομές. Και να θέλουμε τώρα να το ανοίξουμε δεν μπορούμε. Ο εργολάβος παραιτήθηκε. Μας είπε ο ίδιος δεν πληρώθηκε κάποια τιμολόγια και έκανε παύση εργασιών και περιμένει τώρα από τη Γενική Γραμματεία? είχε πει ο κ. Παπαδόπουλος.
Το Ποσειδώνιο αποτελεί το μεγαλύτερο κολυμβητικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη και τόπος προπόνησης 20.000 ατόμων την ημέρα. ?Τώρα περιμένουμε ένα θαύμα. Ο εργολάβος δεν έχει εμφανιστεί, η Γενική Γραμματεία υπόσχεται ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Αναμένουμε μία επίσημη απάντηση? τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης ο οποίος είχε επισημάνει ότι χιλιάδες μαθητές και αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό αναγκάζονται να συνωστίζονται στο Εθνικό κολυμβητήριο.
Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή και επιστημονικό συνεργάτη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αθλητικοί παράγοντες και αθλητές έχουν προγραμματίσει, για την 1η Απριλίου, αγώνες με αίτημα να ανοίξει το Ποσειδώνιο.

Διαβάστηκε 1455 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων