Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 14:49

Γιγάντια ψάρια θα... κολυμπήσουν στον αττικό ουρανό στο 1ο Kite Parade

Γιγάντια ψάρια θα... κολυμπήσουν στον αττικό ουρανό στο 1ο Kite Parade

Γιγάντια χταπόδια, ψάρια «κλόουν», πολύχρωμες μέδουσες και εντυπωσιακά σαλάχια βγαίνουν από το βυθό της θάλασσας για να... κατακλύσουν τον αττικό ουρανό κατά τη διάρκεια του 1ου φεστιβάλ χαρταετού που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Ιουνίου στην παραλία του Σχοινιά.

Τεράστιοι χαρταετοί μήκους από τρία έως 30 μέτρα σε πρωτότυπα σχέδια εμπνευσμένα από τον κόσμο της θάλασσας, τον άνεμο ή τη φαντασία θα πετούν πάνω από την παραλία κατά τη διάρκεια της εναέριας φαντασμαγορικής παράστασης και θα προσφέρουν στους θεατές μια μοναδική οπτική εμπειρία. Οι χαρταετοί θα πετάξουν ψηλά «ζωγραφίζοντας» στον ουρανό και δημιουργώντας εναέριες εικόνες.

Το 1ο Kite Parade έχει ως σύνθημά του «Κοίτα ψηλά» και βασικό στόχο να μεταδώσει χαρά και αισιοδοξία. «Θέλουμε οι θεατές να καθίσουν κάτω και να στρέψουν το βλέμμα τους ψηλά. Είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι που να δώσει αφορμή στον κόσμο να κοιτάξει ψηλά, να χαλαρώσει και να χαρεί», εξηγεί στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εμπνευστής του φεστιβάλ, Γιάννης Πρασσάς.

«Τιμώμενο» είδος του 1ου φεστιβάλ θα είναι το χταπόδι, ένας θαλάσσιος οργανισμός που συνδέεται άμεσα με τις ελληνικές θάλασσες, αλλά έχει και τη δυνατότητα να ελίσσεται με μεγάλη χάρη. «Είναι ένα kite υπέροχο στον ουρανό, έχεις την αίσθηση ότι κινείται στη θάλασσα. Επίσης, το χταπόδι είναι συνυφασμένο με το ελληνικό καλοκαίρι», περιγράφει ο κ. Πρασσάς.

Διαβάστηκε 2011 φορές