Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 11:19

Μεγάλη αύξηση των αφίξεων Αμερικανών τουριστών προς την Ελλάδα το 2017

Μεγάλη αύξηση των αφίξεων Αμερικανών τουριστών προς την Ελλάδα το 2017

 Τις βάσεις για περαιτέρω άνοδο των αφίξεων από την αγορά της Αμερικής προς την Ελλάδα, αναμένεται να βάλει η διοργάνωση του συνεδρίου της ένωσης αμερικανικών τουριστικών γραφείων ASTA στη χώρα μας τον Απρίλιο. Σε σημερινή συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά με μέλη της αμερικανικής ένωσης αλλά και τους εν Ελλάδι τουριστικούς πράκτορες (Hatta), υπογραμμίστηκε ότι οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών, δυνητικά μπορεί να φτάσουν και τα 2 εκατομμύρια πολύ σύντομα, από περίπου ένα εκατομμύριο που υπολογίζονται για φέτος.

Η κ. Κουντουρά σε δηλώσεις της στάθηκε στη σημασία των αεροπορικών συνδέσεων της Ελλάδας με την Αμερική καθώς, όπως είπε, είναι αυτές που βάζουν τις βάσεις για τη μελλοντική άνοδο του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ. Το ποσοστό αύξησης των αφίξεων από την αγορά της Αμερικής ανέρχεται σε 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ήδη για το 2018, οι προκρατήσεις τρέχουν με διψήφιο ποσοστό ανόδου, γεγονός που βάζει τις βάσεις για μεγάλη άνοδο των αφίξεων και το 2018. Προς αυτή την κατεύθυνση το συνέδριο της ένωσης αμερικανικών τουριστικών γραφείων, θα αποτελέσει μια εξαιρετική διαφήμιση για την Ελλάδα, αφού αναμένεται να έλθουν πάνω από 600 μέλη της ASTA.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Hatta, Στάθης Σκρέτας, επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει τη διοργάνωση του συνεδρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα προγραμματιστεί εκτεταμένο πρόγραμμα ξεναγήσεων των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, ο αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ένωσης αμερικανικών τουριστικών γραφείων ASTA, Ρόμπερτ Ντάγκλιν, εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Ελλάδα ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, εκτιμώντας και από την πλευρά του τη σημαντική αύξηση του μελλοντικού τουριστικού ρεύματος από την Αμερική προς την Ελλάδα.

Το συνέδριο της ASTA στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Απριλίου 2018 και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να το παρακολουθήσουν και να έρθουν σε επαφή με τουριστικούς επαγγελματίες της Ελλάδας. Ήδη, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι επόμενος προορισμός του συνεδρίου της ASTA θα είναι η Αθήνα, καταγράφηκε αύξηση των εγγραφών συμμετοχής από Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες.

Διαβάστηκε 1672 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων