Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 23:20

Εσύ κοιμάσαι και το … σώμα σου δουλεύει! Εκμεταλλεύσου το!

Εσύ κοιμάσαι και το … σώμα σου δουλεύει! Εκμεταλλεύσου το!

Το ξέρεις πως όταν κοιμάσαι το σώμα σου βρίσκεται σε διαδικασία επανόρθωσης και ανάπλασης; Εκμεταλλεύσου την ώρα του ύπνου προς όφελος της ομορφιάς σου! Περιποιήσου τον ευτό σου πριν ξαπλώσεις και ξύπνησε το πρωϊ ακόμα πιο κούκλα!

 

Κατά τη διάρκεια το ύπνου το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα, αφού οι μύες και το πεπτικό σύστημα υπολειτουργούν, εκτός αν έχεις φάει πολύ αργά το βράδυ. Τη νύχτα ενεργοποιείται και η φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, αυτής της τόσο σημαντικής πρωτεΐνης που διατηρεί ελαστικό τον κυτταρικό ιστό του δέρματος. Επίσης, οι ορμόνες που παράγονται ενώ εσύ κοιμάσαι σου προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, π.χ. βοηθούν στη διαδικασία ανάπλασης του ιστού του δέρματος.

Πες ναι στο νυχτερινό καθαρισμό! Σίγουρα έχει σκεφτεί πολλές φορές να πέσεις για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείς, αλλά πραγματικά είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στο προσωπάκι σου! Ο καθαρισμός είναι σημαντικός, αφού δεν αφήνει τους πόρους του δέρματος "κλεισμένους" και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Φρόντισε τα μάτια σου! Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτή από αυτήν του υπόλοιπου προσώπου και άρα χρειάζεται την προσοχή σου! Επίσης, είναι το πρώτο σημείο στο οποίο φαίνονται τα σημάδια  του στρες και  της κούρασης. Βάλε την κρέμα ματιών στην ημερήσια διάταξη της περιποίησης του προσώπου σου ενώ αν θέλεις να αποκτήσεις μακριές βλεφαρίδες ενώ κοιμάσαι προτίμησε τις νέες μάσκαρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο  σε μορφή διάφανου τζελ  που τις θρέφουν, τις δυναμώνουν και τις πυκνώνουν και το επόμενο πρωί δες τον κόσμο κυριολεκτικά με άλλα μάτια!

Τη νύχτα γίνονται … θαύματα! Τα προϊόντα νυχτερινής περιποίησης μόνο περιττά δεν είναι. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όταν το δέρμα "ξεκουράζεται", τα κύτταρα βρίσκονται σε πυρετό δημιουργίας κολλαγόνου και επανόρθωσης των φυσικών φθορών. Τότε η επιδερμίδα μας δέχεται ευκολότερα τα συστατικά με τα οποία θα την τροφοδοτήσουμε. Άρα επένδυσε σε μια καλή κρέμα νύχτας  που θα σου εξασφαλίσει φρεσκάδα και το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωί θα αντικρύσεις ένα νέο πρόσωπο στον καθρέφτη!

Καταπολεμήστε τα σπυράκια! Η ώρα του ύπνου είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να εξαφανίσεις τα ενοχλητικά σπυράκια. Μια μικρή ποσότητα καθαριστικής μάσκας θα ξεράνει την ερεθισμένη περιοχή, ενώ λίγη ειδική κρέμα θα ρυθμίσει τη λιπαρότητα σε αυτό το σημείο χαρίζοντας σου καθαρό δέρμα χωρίς σπυράκια! Αν πάλι δεν έχεις κρέμα, λίγη οδοντόκρεμα θα σε σώσει τοπικά στο σπυράκι, αν την αφήσεις να δράσει όλη νύχτα.

Δώσε ζωή στα ταλαιπωρημένα σου μαλλάκια! Πριν πέσεις για ύπνο ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα προϊόν που δε χρειάζεται ξέβγαλμα που θα ενυδατώσει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής σου και θα σου χαρίσει υπέροχα μαλλιά!
 
Φτάσε στα … άκρα σου! Τα χέρια και τα πόδια σου θέλουν την προσοχή σου! Άπλωσε ενυδατική κρέμα χεριών ή εναλλακτικά λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια σου και θα τα νιώσεις ακόμη πιο μαλακά το επόμενο πρωί. Τρίψε τα πόδια σου με μια ελαφρόπετρα για να μαλακώσεις το δέρμα και μετά άπλωσε ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη για να μαλακώσουν οι φτέρνες σου. Το επόμενο πρωί τα πόδια σου θα είναι σούπερ απαλά και έτοιμα για μια δύσκολη μέρα παρέα με τα τακούνια σου!

«Ταξίδεψε» στα όνειρά σου με λεβάντα! Αφού τα κάνεις όλα αυτά και είσαι έτοιμη για ύπνο, ψέκασε το μαξιλάρι σου με λίγες σταγόνες λεβάντας! Θα έχεις έναν ξένοιαστο ύπνο και  Το πρωί που θα ξυπνήσεις δε θα πιστεύεις τι αποτελέσματα έχει ο ύπνος και η περιποίηση στο πρόσωπο και το σώμα σου!

Διαβάστηκε 5408 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων