Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 21:24

ΠΟΥ: Οι υγειονομικές αρχές δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την υγεία των εφήβων

Οι υγειονομικές και ιατρικές αρχές συχνά παραμελούν και δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την κατάσταση της υγείας των εφήβων, αν και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Οι έφηβοι δεν είναι ούτε ενήλικες ούτε παιδιά, είναι μια πληθυσμιακή ομάδα που έχει συγκεκριμένες ανάγκες και η οποία παρουσιάζει αυξημένους κινδύνους», δήλωσε σήμερα από τη Γενεύη ο δρ. Άντονι Κοστέλο διευθυντής του τμήματος υγείας παιδιών και εφήβων του ΠΟΥ κατά την παρουσίαση των νέων συστάσεων του οργανισμού.

Συχνά οι έφηβοι δεν διαθέτουν χρήματα, διστάζουν να πάνε στο νοσοκομείο ή στον γιατρό, δεν θέλουν να τους συμπεριφέρονται σαν παιδιά, παρατήρησε ο Κοστέλο.

Εξάλλου περίπου το 35% των αιτιών διάφορων ασθενειών παγκοσμίως ξεκινούν από την εφηβεία. Αν οι ψυχικές ασθένειες αντιμετωπίζονταν από την εφηβεία, αυτό θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στη θεραπεία τους στους ενήλικες, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

Οι ψυχικές ασθένειες, η ανορεξία, η βουλιμία, το άγχος, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή είναι πολύ συχνά φαινόμενα κατά την εφηβεία. Οι έφηβοι επίσης είναι εκτεθειμένοι στον αλκοολισμό, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά.

Διαβάστηκε 1687 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων