Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 17:31

Αισθητά πτωτική τάση εμφανίζει η δραστηριότητα της γρίπης

Αισθητά πτωτική τάση εμφανίζει η δραστηριότητα της γρίπης

Αισθητά πτωτική τάση εμφανίζει η δραστηριότητα της γρίπης, καθώς παρατηρείται μείωση της γριπώδους συνδρομής στην κοινότητα, των επισκέψεων σε γιατρό, αλλά και των ατόμων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΜΠΕ, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Σωτήρης Τσιόδρας, η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει, ωστόσο, να βρίσκεται σε επιφυλακή, τουλάχιστον έως αρχές Απριλίου, οπότε αναμένεται σταθεροποίηση της κατάστασης, καθώς, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εγκυμονεί ο κίνδυνος κυκλοφορίας άλλου στελέχους, που μπορεί να προκαλέσει «μικρο-επιδημία». Η έξαρση της γρίπης φέτος οφείλεται στην επικράτηση του ιού γρίπης τύπου Α (Η1Ν1).

Περιστατικά με νοσηλεία σε ΜΕΘ και θάνατοι από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σύμφωνα με στοιχεία τα ο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης ανέρχονται σε 159, ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 59 ασθενείς. Συνολικά από την αρχή που ενέσκηψε το κύμα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 386 ασθενείς.

Η πλειονότητα των θυμάτων, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, και φέτος ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Διαβάστηκε 2135 φορές