Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 17:20

Αλ. Τσίπρας: Το 15% των θέσεων του ΑΣΕΠ θα καλύπτεται από άτομα με αναπηρία

Αλ. Τσίπρας: Το 15% των θέσεων του ΑΣΕΠ θα καλύπτεται από άτομα με αναπηρία

Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα, στην ειδική εκδήλωση που εξελίσσεται αυτή την ώρα στην Βουλή, προς απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, στο οποίο ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Απευθυνόμενος προς τους αθλητές με αναπηρία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Πολιτεία προχωρεί σε αυτή την κίνηση «ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς».   «Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας. Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Συγκινούμαστε από την χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά σας. Η παρουσία σας εδώ είναι μια από τις ιδιαίτερες στιγμές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Φάνηκε από την αρχή, διότι ενώ συνήθως δεν χειροκροτούν οι ?αντίπαλοι? πολιτικοί αρχηγοί όταν προσφωνούνται τα ονόματά τους, σήμερα το κάναμε» είπε. Προσέθεσε, ότι είναι ιδιαίτερη η παρουσία των αθλητών στο Κοινοβούλιο, διότι «μας κάνετε να αισθανόμαστε κι εμείς κι όλοι οι πολίτες, που ο καθένας περνάει τον δικό του Γολγοθά, ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα. Κι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». «Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Έτσι κι εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που πήρε ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Μας δίνετε το πιο σημαντικό, το πιο ισχυρό μάθημα, τον δρόμο για να ακολουθήσουμε τα δικά σας βήματα, στα δικά σας μονοπάτια. Και σας ευχαριστούμε θερμά» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστηκε 1956 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 18:03

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων