Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 13:18

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στα 105,1 δισ. δολάρια η περιουσία του Τζεφ Μπέζος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στα 105,1 δισ. δολάρια η περιουσία του Τζεφ Μπέζος

Η καθαρή περιουσία του Τζεφ Μπέζος έφθασε χθες τα 105,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, καθώς η μετοχή της Amazon.com συνέχισε την άνοδό της στο τελευταίο 12μηνο, με τη χρηματιστηριακή αξία της γιγαντιαίας εταιρείας ηλεκτρονικών πωλήσεων να αυξάνεται σχεδόν 57%.

Η μετοχή της Amazon έχει αυξηθεί 6,6% φέτος, μετά από δημοσίευμα που έδειξε ότι η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ είχε το 89% των ηλεκτρονικών πωλήσεων που έκαναν οι μεγάλες αλυσίδες λιανικών πωλήσεων στην περίοδο των πέντε εβδομάδων που ξεκίνησε μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Το τελευταίο άλμα έχει ωθήσει την περιουσία του Μπέζος καθαρά πάνω από το επίπεδο που είχε φθάσει η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft το 1999.

Ο ιδρυτής της Amazon ξεπέρασε τον Γκέιτς τον Οκτώβριο με μία καθαρή αξία 93,8 δισ. δολαρίων και η περιουσία του πέρασε τα 100 δισ. δολάρια για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, όταν ξεκίνησε η περίοδος των εορταστικών αγορών ξεκίνησε με τη Black Friday.

Ο ηλικίας 62 ετών Γκέιτς θα είχε σήμερα καθαρή περιουσία μεγαλύτερη των 150 δισ. δολαρίων, αν δεν διέθετε περιουσιακά του στοιχεία, κυρίως στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Έχει διαθέσει σχεδόν 700 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft και 2,9 δισ. δολάρια σε μετρητά και άλλα στοιχεία ενεργητικού από το 1966. Ο Μπέζος ελέγχει, επίσης, την εταιρεία διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin και την Washington Post.

Διαβάστηκε 1625 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων