Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 14:14

Die Welt: Η Ελλάδα προκαλεί ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Die Welt: Η Ελλάδα προκαλεί ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

«Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle, η οποία χαρακτηρίζει ως κρίσιμες τις «εβδομάδες μέχρι το τέλος του χρόνου για τη χώρα και την αξιοπιστία της, αλλά και για το ευρώ».

Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο, «η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Βερολίνο και η συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την κρισιμότητα της περιόδου που ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα, με την πρώτη πράξη "μια νέας εκδοχής του ελληνικού δράματος", όπως αποκαλεί Γερμανός αρθρογράφος την πρώτη ψηφοφορία στη βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως επισημαίνεται, «στο βάθος αυτού του δράματος στα μάτια των αναλυτών υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα. Οι αναλυτές υπενθυμίζουν ότι πριν από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έριξε την ευρωζώνη σε μια βαθιά κρίση και το ενδεχόμενο προβάλλει και πάλι πιθανό καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τρομάξει την ΕΕ με τοποθετήσεις ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση θα επαναφέρει την κατάσταση στην Ελλάδα στα προ της κρίσης δεδομένα. Γεύση του τι θα σήμαινε αυτό δόθηκε στο ΧΑΑ, που τις τελευταίες μέρες υπέστη "κραχ" τριακονταετίας. "Στα χρόνια ανάμεσα στο 2010 και 2012 ήταν πολύ νωρίς για να προβλέψουμε διάλυση της ευρωζώνης, αλλά μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης και ανεργίας είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει η Ελλάδα τη διάλυση της ευρωζώνης" υποστηρίζει στην εφημερίδα die Welt ο Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος του Renaissance Capital. "Τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα αναδειχθεί για τις διεθνείς χρηματαγορές σε πολύ πιο σημαντικό παράγοντα από ό,τι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν ολόκληρο το 2014"».

Διαβάστηκε 1279 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων