Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 16:51

«Ιστορίες Ταχυδρομείου», μια ανθολογία δεκαπέντε διηγημάτων από τα ΕΛΤΑ

«Ιστορίες Ταχυδρομείου», μια ανθολογία δεκαπέντε διηγημάτων από τα ΕΛΤΑ

Δεκαπέντε διηγήματα εμπνευσμένα από το ταχυδρομείο, την αλληλογραφία των ανθρώπων, ειδήσεις χαρμόσυνες ή λυπητερές, με επίκεντρο τον ταχυδρόμο από τις εποχές των δυο Παγκοσμίων Πολέμων έως σήμερα συνθέτουν την ανθολογία «Ιστορίες Ταχυδρομείου» που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Το βιβλίο παρουσίασαν σήμερα στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών στην Ομόνοια, επτά από τους δεκαπέντε συγγραφείς και ανώτατα στελέχη των ΕΛΤΑ.

Ως την πιο αγαπητή και φιλική υπηρεσία του δημοσίου, χαρακτήρισαν οι συγγραφείς το ταχυδρομείο, όπου ακόμα και σήμερα, ειδικά σε απομακρυσμένα μέρη, όπως σε ορεινά χωριά και τα νησιά, διαδραματίζει τον κύριο σύνδεσμο στην επικοινωνία των κατοίκων με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Μάνος Κοντολέων και ο Βασίλης Βασιλικός αντιπαρέβαλαν τα γράμματα και τις επιστολές με τα ηλεκτρονικά μέιλ και τα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα που έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια, τον κόσμο. Η Λένα Διβάνη, η Ελένη Πριοβόλου, ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου και η Μαρία Σκιαδαρέση περιέγραψαν τον κεντρικό ρόλο που έπαιζε ο ταχυδρόμος ή ο αγροτικός διανομέας στα μέρη που μεγάλωσαν, όταν έρχονταν εμβάσματα, δέματα και γράμματα από τους μετανάστες. Ο Θανάσης Σκρουμπέλος διηγήθηκε πόσο σημαντικά ήταν τα γράμματα σε δύσκολες εποχές, όπως στη φυλακή, το στρατό ή στην παρανομία, αναφερόμενος σε ένα προσωπικό παράδειγμα, που κολλούσαν τσιγαρόχαρτα με μηνύματα πίσω από τα γραμματόσημα για να μη γίνουν αντιληπτά.

Διαβάστηκε 2158 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων