Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 12:14

Βελτίωση του καιρού - Καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Βελτίωση του καιρού - Καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός, με μικρή εξασθένηση των ανέμων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής των τεράστιων ζημιών που έχουν προκληθεί από τις ισχυρές και πρωτοφανείς σε ένταση καταιγίδες που πλήττουν, από το πρωί του Σαββάτου, το σύνολο της Ηπείρου.

Στην 'Αρτα βρίσκονται, από χθες το απόγευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης καθώς και κλιμάκια ειδικών από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υποδομών. Για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί ως τώρα, υπήρξε επικοινωνία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους αναπληρωτές υπουργούς 'Αμυνας Κώστα Ήσυχο, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστο Σπίρτζη, τους οποίους και ενημέρωσε για την κατάσταση που διαμορφώνεται και την ανάγκη κήρυξης της περιοχών Περιφέρειας Ηπείρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, πράγμα που έγινε.

Ζημιές διαπιστώνονται στο 60% και πλέον του οδικού δικτύου της Ηπείρου, ενώ έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες, καταστήματα, σπίτια, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες.
Στην εθνική οδός Ιωαννίνων - 'Αρτας υποχώρησε το οδόστρωμα στο ύψος του Τερόβου και η κυκλοφορία των οχημάτων, γίνεται από παρακαμπτήριους επαρχιακούς δρόμους.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και τη μερική εξασθένηση των ανέμων.
Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα και Ρίο - Αντίρριο.
Επίσης τα πρωϊνά δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη και Πρίνος-Καβάλα αν θα πραγματοποιηθούν, θα γίνουν μόνο με ευθύνη των πλοιάρχων.

Εν τω μεταξύ, άμεσα μέτρα προστασίας του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Παιδείας, μετά την κατάρρευσή του. Σε αυτά περιλαμβάνεται: «Σχετική μελέτη για το μνημείο και η περισυλλογή των δομικών στοιχείων που κατέπεσαν, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μαζί με όσο νέο υλικό απαιτηθεί, για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.

Τέλος, κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας η Εγνατία Οδός, στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κοίλων και Καλαμιάς, στην Κοζάνη, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της ενωτικής οδού Κοίλων - Βατερού και της εθνικής οδού Κοζάνης - Ιωαννίνων.
Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση των υδάτων. Εξάλλου, λόγω κατολισθήσεων διεκόπη η κυκλοφορία σε τμήματα των επαρχιακών δρόμων Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής και Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου). Στη Δυτική Μακεδονία, προβλέπονται για σήμερα χιονοπτώσεις σε ορεινές και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές. Ακόμη, στο Κιλκίς, εξαιτίας υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, έχουν κλείσει τμήματα επαρχιακών δρόμων.

Διαβάστηκε 965 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων