Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 20:01

Δεν «ζεστάθηκε» η αγορά από τις εκπτώσεις και την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Δεν «ζεστάθηκε» η αγορά από τις εκπτώσεις και την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

H εκπτωτική περίοδος του Μαΐου, όσον αφορά τις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε σε χαμηλότερα ή σχεδόν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, πριν τις εκπτώσεις περίοδο, και το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων εκτιμά ότι η μείωση της αγοραστικής κίνησης κινήθηκε στο 11-20%. Επιπλέον, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου δεν επέδρασε θετικά στο ύψος των πωλήσεων.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η επιπλέον μέρα που άνοιξαν οι επιχειρήσεις δεν αύξησε τον συνολικό τους τζίρο, καθώς οι δύο στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις, την Κυριακή 3 Μαΐου σημείωσαν τζίρο μικρότερο από τον μέσο τζίρο της προηγούμενης εβδομάδας. αν σε αυτό το ποσοστό συνυπολογιστεί το 23% των επιχειρηματιών που δήλωσε ότι την Κυριακή οι πωλήσεις τους κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, προκύπτει ότι μόλις μία στις δέκα επιχειρήσεις επωφελήθηκε από την επιπλέον μέρα λειτουργίας.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα περιοδικής έρευνας για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του δεκαημέρου 2-9 Μαΐου 2015 που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και περαιτέρω διερεύνησε και τις απόψεις του εμπορικού κόσμου για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Διαβάστηκε 1068 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων