Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 21:23

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Να συνδέσει τον ελληνικό πολιτισμό με το σύγχρονο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι, τόσο ως θεμελιώδη κληρονομιά της Ευρώπης και του κόσμου όσο και ως σύγχρονη πολύμορφη πολιτιστική παραγωγή, έχει ως στόχο του το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ).

Πρόκειται για τον νέο προσανατολισμό του ΕΙΠ, μετά την τοποθέτηση του νέου διοικητικού συμβουλίου, με πρόεδρο τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Η όσμωση αυτή, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, ευελπιστεί ότι θα αποβεί αμοιβαία γόνιμη, έτσι ώστε η Ελλάδα να αρχίσει να αποκτά τον ρόλο που οφείλει να της αναλογεί σε όλες τις διαστάσεις του πολιτισμού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός αισθάνεται υποχρεωμένος να ευχαριστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΙΠ Χριστόδουλο Κ. Γιαλλουρίδη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., για τη μέχρι τώρα προσφορά τους στο έργο του Ιδρύματος. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΕΙΠ, των οποίων η προετοιμασία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πραγματοποιηθούν από τη νέα διοίκηση, με την αρωγή, είμαστε βέβαιοι, του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη και του απερχόμενου Δ.Σ., υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, έχει τα ακόλουθα μέλη: την αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνά Αθανασία, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κώστα Γαβρά, τον καθηγητή του City University London και πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Κώστα Γραμμένο, τον πρέσβη - προϊστάμενο της διεύθυνσης Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ -ως εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ- Μιχαήλ Ευστράτιο Δαρατζίκη, τον καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Πασχάλη Κιτρομηλίδη, τον πολιτικό μηχανικό - πολεοδόμο, μελετητή του ελληνικού τραγουδιού Παναγιώτη Κουνάδη, τον καθηγητή Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτριο Κυρτάτα, τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλο, τον αναπληρωτή καθηγητή Ιστορικής Γλωσσολογίας του ΑΠΘ στο τμήμα Φιλολογίας - δ/ντης του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη) Γιώργο Παπαναστασίου, την αρχαιολόγο - μουσειολόγο Ιουλία Σκουνάκη, τον καθηγητή Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών -ως εκπρόσωπο του ΥΠΑΙΕΘ- Μιχάλη Σπουρδαλάκη, τον εικαστικό και ομότιμο καθηγητή στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Διαβάστηκε 1366 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων