Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 17:19

Tα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Υποβρυχίων, στον Φλοίσβο, τέλεσε ο Πρ. Παυλόπουλος

Tα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Υποβρυχίων, στον Φλοίσβο, τέλεσε ο Πρ. Παυλόπουλος

«Τον αγώνα για την πατρίδα πρέπει να τον δίνουμε πάντα ομονοούντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Υποβρυχίων, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου.

«Για τους πεσόντες μέσα στα υποβρύχια κατά τον ηρωικό αγώνα τους υπέρ της ελευθερίας του λαού και του έθνους μας, η θάλασσα δεν είναι απλώς ένας "υγρός τάφος". Είναι πιστή απεικόνιση της απεραντοσύνης της ιστορίας μας, αλλά και οραματική προσομοίωση του μέλλοντος που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε ως λαός και ως έθνος», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του και πρόσθεσε: «Γιατί εμείς, οι Έλληνες, είμαστε πρωτίστως λαός ελευθερίας, την αξία της οποίας γνωρίζουμε καλά και μπορούμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε και σ' άλλους λαούς, όπως συχνά το πράξαμε στο παρελθόν. Κι αυτό έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία, αφού στους ταραγμένους καιρούς μας η ελευθερία είναι αγαθό που απειλείται και πρέπει να το προστατεύσουμε όλοι μαζί, προκειμένου να εμπεδωθεί διεθνώς η ειρήνη και η δημοκρατία».

Καταλήγοντας, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: «Στη μνήμη όλων τους, και για ν' αντιμετωπίσουμε ως αντάξιοι συνεχιστές τους τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, πρέπει να δεσμευθούμε ότι τον αγώνα για την πατρίδα πρέπει να τον δίνουμε πάντα ομονοούντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι».

Διαβάστηκε 978 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων