Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 17:38

Α. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

Α. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα "είναι μέσα στην ευρωζώνη" και "πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη".

"Η θέση της Γαλλίας είναι να γίνουν τα πάντα ώστε από την ελληνική πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά να μπορέσει να υπάρξει μια ακόμη ισχυρότερη συνοχή της ευρωζώνης", δήλωσε ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

"Δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα σενάριο για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Άλλωστε δεν είναι αυτή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Το έχει δηλώσει επανειλημμένα", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

"Από τότε που έχουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, η πολιτική δράση έχει στόχο να παραμείνει η Αθήνα στην ευρωζώνη",δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ. "Ο ελληνικός λαός έκανε σημαντικές θυσίες γι' αυτό και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε σ' αυτό το δρόμο" συνέχισε.

Ωστόσο, "εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ανάγκη βελτίωσης της ουσίας των προτάσεων ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε μια συμφωνία στην Μπούντεσταγκ" υπογράμμισε η καγκελάριος, καθώς το πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να εγκριθεί από την Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Με τη νέα συνεδρίαση της Ευρωομάδας σήμερα "αρχίζει μια φάση εντατικής διαβούλευσης και ελπίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα", δήλωσε η Μέρκελ.

Διαβάστηκε 1047 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 17:42

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων