Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 14:36

Αντιπαράθεση Π. Λαφαζάνη - Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή, για τη ΔΕΗ

Αντιπαράθεση Π. Λαφαζάνη - Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή, για τη ΔΕΗ

Ευτελή προπαγάνδα σε βάρος της ΔΕΗ κατήγγειλε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε επικριτική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις πρόνοιες της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Το θέμα προκάλεσε την αντιπαράθεση των δύο στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα σας στενοχωρήσω πολύ σήμερα, κ. Μητσοτάκη. Οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όταν ανέλαβα εγώ υπουργός είχαν ολοκληρωθεί και η Συλλογική Σύμβαση είχε συνομολογηθεί» είπε ο κ. Λαφαζάνης που αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη αντίδραση όταν υπέγραψαν αντίστοιχες συμβάσεις τα ΕΛ.ΠΕ. (σ.σ. το 2012), η ΣΤΑ.ΣΥ. (σ.σ. το 2014) και η ΔΕΣΦΑ.

«Η ΔΕΗ σας ενοχλεί. Η ΔΕΗ είναι στο στόχαστρο το δικό σας, των κυβερνήσεων των προηγούμενων, και βεβαίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι στο στόχαστρο; Για τον απλό λόγο ότι την τεμαχίσατε, θέλατε να την τεμαχίσετε τη ΔΕΗ σε μεγάλη και μικρή δηλαδή, να τη διαλύσετε και να την ξεπουλήσετε. Να την ιδιωτικοποιήσετε. Γιατί η ΔΕΗ είναι για σας ένα βάρος για την ελληνική κοινωνία. Ε, δεν θα σας περάσει. Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, δεν πρόκειται να τεμαχιστεί, δεν παραχωρείται, δεν εκχωρείται. Αντίθετα, θα μείνει μεγάλη η ΔΕΗ, θα ανασυγκροτηθεί και θα παίξει ακόμη και πιο ουσιαστικό ρόλο για να φύγουμε από την κρίση» είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε καταγγείλει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι με τους όρους της Σύμβασης αυτής, η ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι θα προβαίνει σε κάλυψη της δαπάνης κατά ανώτατο όριο 6 ευρώ ημερησίως ανά εργαζόμενο, του κόστους σίτισης, αρχικώς στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σε ορυχεία και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής καντίνες και κυλικεία και σε δεύτερο χρόνο, στους λοιπούς εργαζόμενους της ΔΕΗ. «Έξι ευρώ λοιπόν τροφεία, δηλαδή μια έμμεση αύξηση του μισθού του κάθε εργαζόμενου κατά περίπου 70 ευρώ το μήνα για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ σε βάθος χρόνου, ισοδυναμεί με ετήσιο κόστος της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ περίπου, το οποίο φυσικά θα το επωμιστεί η ΔΕΗ, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστηκε 1037 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων