Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 23:11

Τα διμερή θέματα στις συναντήσεις του Ν. Κοτζιά με τους ομολόγους του της Ουκρανίας και της πΓΔΜ

Τα διμερή θέματα στις συναντήσεις του Ν. Κοτζιά με τους ομολόγους του της Ουκρανίας και της πΓΔΜ

Θέματα διμερούς ενδιαφέροντος είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με τους ομολόγους του της Ουκρανίας και της πΓΔΜ, Πάβλο Κλίμκινγκ και Νίκολα Πόποσκι, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αττάλεια.

Με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, με τον οποίο ο κ. Κοτζιάς έχει αναπτύξει ιδιαίτερα καλές σχέσεις, συζητήθηκε το θέμα της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας εκ μέρους της Ελλάδας, σε τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό, στη Μαριούπολη - μια περιοχή για την προστασία της οποίας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα η χώρα μας, λόγω των ομογενών μας.

Με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ ο κ. Κοτζιάς συζήτησε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και ειδικότερα σε σχέση με τους καταλόγους που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, και συμφώνησαν ως προς τη διαδικασία των επόμενων βημάτων που θα γίνουν σε υπηρεσιακό επίπεδο, προκειμένου να συνεκτιμηθούν και να συζητηθούν στη συνέχεια σε επίπεδο υπουργών - μία εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς για το θέμα του ονόματος, και επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή και την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ.

Διαβάστηκε 912 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων