Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 03:24

Υπέρ ενός τρίτου πόλου τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το συνέδριο του Ποταμιού

Υπέρ ενός τρίτου πόλου τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το συνέδριο του Ποταμιού

Από το βήμα του 2ου Συνέδριου του Ποταμιού, που ξεκίνησε το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατέστησε μεν σαφές ότι το Ποτάμι θα παραμείνει αυτόνομο, εμφανίστηκε όμως θετικός για την προοπτική συγκρότησης ενός ευρύτερου πολιτικού φορέα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, χωρίς συμφωνίες κορυφής αλλά με τη συνδρομή της βάσης.

Στην εισήγησή του, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε συγκεκριμένα «το Κοινοβούλιο του Κέντρου», προκειμένου όπως είπε, «να γίνει μια μεγάλη συνάντηση όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες. Στο Κοινοβούλιο του Κέντρου μπορούν να μετέχουν στελέχη από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, στελέχη του Δικτύου, Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές - από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες - στελέχη από την Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, στελέχη της Δράσης, στελέχη του Κοινωνικού Συνδέσμου, στελέχη του Μπροστά - οι 35αρηδες της πολιτικής-, στελέχη από την πρωτοβουλία των '58. Και μαζί τους να κινητοποιηθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες: Οι 30 δήμαρχοι και περιφερειάρχες της χώρας που διεκδικούν λύσεις μεταρρυθμιστικές, λύσεις προς όφελος των πολλών».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως «κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής δεν πρέπει να μετέχουν, ούτε από το Ποτάμι, ούτε από άλλα κόμματα. Και το Κοινοβούλιο του Κέντρου να συζητήσει, να μελετήσει, να συσπειρώσει, να προτείνει, να οργανώσει?Εκεί θα μετρηθεί η ανάγκη και η διαθεσιμότητα, για ένα πραγματικό Κίνημα αλλαγής. Εκεί θα φανεί πόσοι πραγματικά το θέλουν, τι προτείνουν και τι θυσιάζουν. Χωρίς στημένες κομματικές συνδιασκέψεις, χωρίς παζάρια, με ξεκάθαρη όμως μεταρρυθμιστική ατζέντα και με σαφείς  διαχωριστικές γραμμές από τα λάθη και τις πρακτικές του χθες».

Διαβάστηκε 1077 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων