Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 13:02

Οι δημοσκοπήσεις των εφημερίδων

Οι δημοσκοπήσεις των εφημερίδων

Προβάδισμα της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της Rass για τα Παραπολιτικά
Προβάδισμα 0,2% στη Νέα Δημοκρατία, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου κατά τις ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά".Σύμφωνα με τη  δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την Δευτέρα 7 Απριλίου έως και την Πέμπτη 10 Απριλίου, σε δείγμα 1002 ατόμων, η ΝΔ εξασφαλίζει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 21,2%, το "Ποτάμι" 10,3%, η Χ.Α., 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η "Ελιά" 4,0%, οι ΑΝ.Ελ. 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 20,1%, το "άκυρο-λευκό" στο 2,0% και τα "άλλα κόμματα" στο 4,6%. Επίσης  ποσοστό 60,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση,  το 46,6% εκείνων που ψηφίζουν "Ποτάμι" το κάνουν σε ένδειξη  διαμαρτυρίας  και ποσοστό 54,4% θέλει να εξαντληθεί η παρούσα κυβερνητική τετραετία.


Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές σύμφωνα την Public Issue
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με μιάμιση ποσοστιαία μονάδα σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές ,καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά από την 1η έως την 8η Απριλίου.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% έναντι 27,5% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, όπως και «Το Ποτάμι» με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τα «Λοιπά» συγκεντρώνουν 6%.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») το 48% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 39% η ΝΔ, ενώ το 14% του δείγματος απαντάει "κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.
Εξάλλου, στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δύο».

Διαβάστηκε 1502 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων