Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 13:47

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Πειραιά,

όπου γιορτάστηκαν τα παραδοσιακά κούλουμα, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.
Μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν την παραδοσιακή λαγάνα, σαρακοστιανά και καλό κρασί και γλέντησαν στο δημοτικό κινηματογράφο «Σινεάκ», χώρος που είχε προβλεφτεί να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση σε περίπτωση κακοκαιρίας, με παραδοσιακό γλέντι που ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι με συναυλία από τους : Νίκο Αγγελόπουλο (βιολί, τραγούδι), Βιολέτα Σοβατζή (αρμόνιο) και Ανδρέα Γρηγορόπουλο (λαούτο).
 Στη γιορτινή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερο τόνο έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία διασκέδασε τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε:
«Οι καιρικές συνθήκες μας ακύρωσαν την εκδήλωση στη Φρεαττύδα. Έτσι γιορτάζουμε τα κούλουμά μας, στο δημοτικό μας κινηματογράφο «Σινεάκ».
Όμως ο καιρός δεν μας ακύρωσε καθόλου την καλή διάθεση. Έχουμε χαρά, έχουμε γιορτή, έχουμε αγάπη για όλες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες και γι΄ αυτούς που έχουν σπίτι τους και γι΄ αυτούς που δεν έχουν.
Στα δύσκολα πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες τις εφεδρείες μας και για να μπορούν να ενεργοποιηθούν όμως πρέπει να έχουμε και καλή διάθεση.  
Γιατί ο Πειραιάς μας Ενώνει. Γιατί ο Πειραιάς δεν είναι μόνο η πόλη της Ναυτοσύνης, του Πολιτισμού, του Εμπορίου, του Ολυμπιακού.  Είναι πάνω απ’ όλα η πόλη της Ανθρωπιάς.  
Σε αυτές τις ημέρες που χαρακτηρίζουν την ελληνική παράδοση, πρέπει να είμαστε χαμογελαστοί και αισιόδοξοι για το μέλλον.
Ο Πειραιάς θα τα καταφέρει. Θα καταφέρει όχι μόνο τη δική του πρόοδο, αλλά θα οδηγήσει και την Ελλάδα στην ανάπτυξη και στην αναγέννηση.
Να είστε καλά. Χρόνια πολλά».

Διαβάστηκε 1536 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων