Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 16:39

Επιστολή Ι. Βουράκη προς τους Πειραιώτες

Επιστολή Ι. Βουράκη προς τους Πειραιώτες

Ανοικτή επιστολή στους Πειραιώτες δημοσίευσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης:


Τολμάμε! Προχωράμε για μια νέα Αρχή!

Μας χωρίζουν πια λίγες μέρες από τις 18 Μαϊου. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι την ημέρα που θα εκλέξουμε νέο Δήμαρχο και νέα Δημοτική Αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια στον Πειραιά. Όλοι καλούμαστε να κάνουμε μία πολύ σημαντική επιλογή, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, για τον Πειραιά, για τη ζωή μας. Μία πολύ σημαντική επιλογή που θα καθορίσει την πορεία της πόλης μας, τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας για τα επόμενα χρόνια.
Με την ψήφο μας μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Ας μιλήσουμε αυτή την ώρα με ειλικρίνεια. Ο Πειραιάς, η πόλη που ζούμε και αγαπάμε, το πρώτο τουριστικό και εμπορικό λιμάνι της χώρας, ζει ένα μακροχρόνιο μαρασμό, μία πορεία φθοράς που ξεκίνησε πολύ πριν την Κρίση και έγινε πιο αισθητή τα τελευταία χρόνια. Αντί να είναι το κέντρο της εμπορικής κίνησης της χώρας, κοιτίδα σύγχρονης οικονομικής ανάπτυξης με τον τουρισμό και το διεθνές εμπόριο, ακολουθεί ένα δρόμο που ανακυκλώνει τα αδιέξοδα της πόλης.
Πειραιάς δίχως όραμα, μεράκι για αλλαγές, έργα για βελτίωση της καθημερινότητας. Σε αυτή την πεπατημένη πορεύεται και ο κ. Μιχαλολιάκος. Με επικοινωνιακή τρικ παρουσιάζει την μετριότητα για έργο πνοής, το  τέλμα για δήθεν δυναμική πορεία, τα έργα άλλων σαν δικές του παρεμβάσεις, την αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου για «εξυγίανση». Ξέχασε όμως τις γειτονιές του Πειραιά.  «Στολίζει» τη βιτρίνα  και την ίδια ώρα κρύβει τα αληθινά προβλήματα κάτω από το χαλί.
Αυτόν τον Πειραιά ποθούμε;  Αυτόν τον Πειραιά θέλουμε;
Ένα Πειραιά μακριά από τις δυνατότητές του; Ένα Πειραιά που μαραζώνει;  
Εμείς απαντάμε ΟΧΙ. Θέλουμε μια μεγάλη Κοινωνική και Πολιτική Συμμαχία για μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ!
Θέλουμε ένα νέο Συμβόλαιο όλων των δυνάμεων που δεν βολεύονται με την μετριότητα, για να χτίσουμε τον Πειραιά του μέλλοντός μας.
Ένα Πειραιά, Δήμο πιλότο για τις παρεμβάσεις του στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, για τις πρωτοβουλίες του και το ζωντάνεμα της Ζωής σε αυτόν.
Ένα Πειραιά, πόλο έλξης για τις εμπορικές, πολιτιστικές , αθλητικές καινοτόμες δράσεις του.
Ένα Πειραιά της αλληλεγγύης  που θα ξεχωρίζει για τις δομές  στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Αυτόν τον Πειραιά θέλουμε. Για αυτόν τον Πειραιά θα εργαστούμε. Μπορούμε να φέρουμε την Αλλαγή στην πόλη μας!
Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά στη Ζωή μας και στο Δήμο μας!

Διαβάστηκε 1638 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων