Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 13:27

Έκθεση κρητικών προϊόντων στον Τινάνειο Κήπο στον Πειραιά

Έκθεση κρητικών προϊόντων στον Τινάνειο Κήπο στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία των δημάρχων Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη,

  τα εγκαίνια της έκθεσης κρητικών ποιοτικών προϊόντων «από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στον καταναλωτή», στον Τινάνειο Κήπο, έναντι του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά.
Παρόντες στην έκθεση ήταν : η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κα Ευαγγελία Σαρρή, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων κ. Νεκτάριος Αλεξανδράκης, ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων κ. Στέλιος Ρίγλης, μέλη Κρητικών Συλλόγων και πολλοί Πειραιώτες.

Η έκθεση λειτουργεί από την Τετάρτη 5 Μαρτίου έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρες 9:00 - 21:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του τόνισε:
«Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητέ φίλε Μανώλη, ανέκαθεν οι σχέσεις Πειραιά και Χανίων ήταν σχέσεις πολύ στενές. Όπως είπα και πριν λίγο χρησιμοποιώντας έναν όρο της εποχής μας, τα Χανιά, η Κρήτη ολόκληρη, είναι μια από τις πολύ ισχυρές συνιστώσες του Πειραιά.
Σήμερα, πάμε τις σχέσεις του Πειραιά και των Χανίων ένα βήμα παραπέρα. Ένα βήμα που το χρειάζεται και ο Πειραιάς και τα Χανιά και η Ελλάδα. Χρειάζεται δηλαδή, να ανακτήσουμε ως ελληνικός λαός, ως καταναλωτές, συνείδηση της υπεροχής των προϊόντων μας. Έχουμε τα καλύτερα προϊόντα στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο, σε ολόκληρο τον κόσμο!
Κανονικά τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να πωλούνται σε μικρές συσκευασίες, που θα είχαν ίση οικονομική αξία με τις μεγάλες συσκευασίες ίδιων προϊόντων άλλων χωρών. Είχα την ευκαιρία να πω για το λάδι, το κρασί, το μέλι, το τυρί και τα κρητικά παξιμάδια τα οποία είναι ασυναγώνιστα προϊόντα.
Επειδή είπατε την ευχή να έχουμε καλή υγεία, για να έχουμε καλή υγεία, πρέπει να προτιμούμε τα δικά μας γνωστά προϊόντα που κράτησαν τους αγίους προγόνους μας υπεραιωνόβιους, όταν δεν είχαν ισχυρές δομές στο σύστημα υγείας.
Εμείς είμαστε μια πόλη, ένας δήμος ανοιχτός και φιλόξενος για ό, τι ωφελεί την Ελλάδα. Και ωφελεί την Ελλάδα η αυτογνωσία να μάθουμε την ιστορία μας, τί είμαστε. Δεν είμαστε μόνο η χώρα που δανείζεται τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαστε η χώρα που προσέφερε αγώνες για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία,  την Εθνική Ανεξαρτησία.
Καλώς ήρθατε αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητοί παραγωγοί στον Πειραιά.
Σε αυτόν τον χώρο πραγματοποιούμε και την Ανθοκομική Έκθεση στο τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου.
Θα έχουμε ανταλλαγές προϊόντων π.χ. τουριστικών. Θα δούμε πως υποδεχόμαστε την κρουαζιέρα που αφορά την εθνική μας οικονομία και τον Πειραιά και τα Χανιά. Θα είναι πιο ισχυρή η παρουσία των Χανίων και της Κρήτης στην Αμφικτιονία που οργανώνουμε.
Να είστε καλά. Καλώς ήρθατε».

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Σεβαστοί Πατέρες, αγαπητέ Βασίλη, αγαπητέ Δήμαρχε του Πειραιά, κυρία Αντιδήμαρχε, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, χαίρομαι που ο συνάδελφός μου ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, με το πρώτο μας τηλεφώνημα που έγινε σε αυτόν είπε : θα σας φιλοξενήσω στην καλύτερη πλατεία του Πειραιά.
Σ΄ ευχαριστώ αγαπητέ Βασίλη για τη φιλοξενία. Εμείς ως  Δήμος Χανίων ξεκινήσαμε το 2011 και κάναμε αλματάκια. Ένα άλμα στην Αθήνα, ένα άλμα στην Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε το 2012, το 2013. Πέρυσι πήγαμε στη Γερμανία, φέτος πήγαμε δύο φορές στη συμπρωτεύουσα, τον περασμένο Δεκέμβρη πήγαμε στην Καλλιθέα, τούτες τις μέρες είμαστε εδώ.
Στόχος μας είναι να στείλουμε το μήνυμα στους Έλληνες καταναλωτές:  «επιστροφή στις ρίζες, επιστροφή στη γη μας». Δεν είναι δυνατόν μια κατεξοχήν αγροτική χώρα, δοκιμαζόμενη να διαθέτει τόσα δις ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων. Ένα-ένα τα αγροτικά μας προϊόντα εκτοπίζονται από τα ράφια μας, από προϊόντα εισαγόμενα που δεν ξέρω αν είναι καλύτερης ποιότητας. Εμείς στέλνουμε αυτό το μήνυμα «από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στον καταναλωτή».
Πιστεύω ότι οι Πειραιώτες από αύριο θα επισκεφτούν τα περίπτερα, θα δοκιμάσουν και θα ικανοποιηθούν και με την ποιότητα και με τις τιμές. Πιστεύω ότι αυτό που είπαμε θα γίνει και του χρόνου.
Να είστε όλοι καλά. Καλή Σαρακοστή».

Διαβάστηκε 1447 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων