Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 15:59

Το Αthens Street Art Festival κάνει γκράφιτι σε σχολεία του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη

Σε μικρά έργα τέχνης μετατρέπονται τα σχολεία του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη στο πλαίσιο του Athens Srteet Festival 2014  «Crisis? what Crisis?».

Έλληνες  και Ελβετοί καλλιτέχνες καθώς και φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ζωγραφίζουν 2000 τ.μ επιφάνειες σχολείων της πόλης προωθώντας με τις εικαστικές τους παρεμβάσεις κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.
Στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, η οποία και αποτελεί το θέμα της διοργάνωσης «Crisis ? What Crisis ?»  μπορεί να πρωτοπορεί διοργανώνοντας σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα, χωρίς καμία κρατική οικονομική συνδρομή, αλλά με τη διάθεση, την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα των εμπλεκομένων φορέων στο φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Athens Street Festival έκανε στάση στα σχολεία του δήμου μας. Είναι σημαντικό ότι Ελβετοί και Έλληνες καλλιτέχνες καθώς και φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών φέρνουν την Τέχνη μέσα στις σχολικές κοινότητες και με τα έργα graffiti, προβάλλουν απόψεις και ασκούν κοινωνική κριτική, ομορφαίνοντας παράλληλα τους δημόσιους χώρους. Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά στη ζωή, ανοιχτά στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Τέτοιες πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα ενθαρρύνουν τη φαντασία των παιδιών και αφήνουν το στίγμα μιας ουσιαστικής πολιτισμικής παρέμβασης. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας που διαχέουν τις αξίες της αισθητικής αναζήτησης στην τοπική κοινωνία».

Διαβάστηκε 1907 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων