Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 12:40

Το δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο επισκέφθηκαν οι μαθήτριες της ομάδας πετοσφαίρισης της Ραλλείου

Το δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη  Μιχαλολιάκο, επισκέφθηκαν οι μαθήτριες  της ομάδας πετοσφαίρισης του Ραλλείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά, συνοδευόμενες από τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Πέτρο Ζουμπλιό και την καθηγήτρια σωματικής αγωγής κα Άννα Χατζηαναστασίου.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, συνεχάρη τις μαθήτριες για το ήθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του τοπικού σχολικού πρωταθλήματος, στο οποίο κατέλαβαν την τρίτη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μαθήτριες του Ραλλείου Λυκείου, κατά τη διάρκεια του σχολικού πρωταθλήματος μπορούσαν να βγουν στον τελικό χωρίς να αγωνιστούν, λόγω καθυστέρησης στους αγώνες  άλλης ομάδας  σχολείου της ευρύτερης  περιοχής του Πειραιά, κάτι που δεν το δέχθηκαν και που επεδίωξαν να αγωνιστούν και να κερδίσουν την τρίτη θέση με την αξία τους.
Ο κ. Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μίλησε στις μαθήτριες της Ραλλείου και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για το παλιό Ρολόι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο, ώστε να ξαναχτισθεί το συντομότερο, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Έχετε καλούς γονείς και καλούς  δάσκαλους. Συγχαίρω την ηθική σας συμπεριφορά, τις αρχές και τις αξίες σας.
Η χώρα μας δεν είναι η χώρα που δανείστηκε μόνο,  είναι η χώρα που παράγει Πολιτισμό, που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Αγαπημένα μου παιδιά, στην πόλη μας επαναλειτουργήσαμε το σύμβολο Πολιτισμού, το καλύτερο θέατρο της Ευρώπης, το Δημοτικό μας Θέατρο και θέλουμε να ξαναχτίσουμε το παλιό Ρολόι του Πειραιά, εκεί που ήταν, όπως ήταν, στο μέγεθος που ήταν, με το αρχιτεκτονικό σχέδιο που ήταν. Μπορεί η γενιά σας να μην το έχει ακούσει καν. Πολλά παιδιά το έχουν διαβάσει και το έχουν δει σε φωτογραφίες. Κάποια γενιά ζει ακόμη και της το στέρησαν βιαίως, το κατεδάφισαν το 1968.  
Με χρήματα που δεν θα είναι από το Δημοτικό μας Προϋπολογισμό, αλλά θα είναι από εκείνους που θέλουν να ζήσουν ξανά το όνειρο, που δεν αποδέχονται την ήττα, θα ξαναχτίσουμε το Ρολόι μας, το οποίο κακώς κατεδαφίστηκε.
Θα ήθελα να σας δώσω και μία συμβουλή, την έλεγα και στην κόρη μου όταν ήταν μικρή.  Δεν σε θέλω επιτυχημένη, σε θέλω ευτυχισμένη. Μην γίνει ιδεολογία μας η καριέρα. Η μόρφωση, η παιδεία μας να είναι πάθος μας. Κάποια δουλειά θα την κάνουμε για την επιβίωση μας. Σας εύχομαι κάθε ευτυχία και να έχετε χρόνο στη ζωή σας να χαρείτε και το υπέρτατο, το ιερό προνόμιο της μητρότητας.» 

Διαβάστηκε 1558 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων