Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 14:06

Το Σάββατο τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2014

Το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Όμιλος Γυναικών Πειραιά  για τις Τέχνες,  τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες πραγματοποιεί εκδήλωση απονομής Βραβείων «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»  2014,

στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, (Φίλωνος 29, κτίριο παλαιού ταχυδρομείου), το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00.

Ο σκοπός των βραβείων είναι να αναδείξουμε γυναίκες πρότυπα, να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες προς τη δημιουργία και να τιμήσουμε ξεχωριστές προσωπικότητες.

Το Βραβείο Επιστήμης θα λάβει η κα. Ευαγγελία Τσουκαλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας στο Α.Π.Θ για το σημαντικό ανασκαφικό και ερευνητικό της έργο στην Δυτική Μακεδονία.

Το Βραβείο Πολιτισμού θα λάβει η κα. Βίκυ Μπαφατάκη, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό, για την εθελοντική προσφορά της στον Πολιτισμό και στις διαπολιτισμικές σχέσεις των λαών. Ως διεθνής πρέσβειρα του Ελληνικού πολιτισμού συστήνει την Ελλάδα και σπουδαίους Έλληνες στο Εξωτερικό.

Το Βραβείο Λογοτεχνίας θα λάβει η κα. Λένα Μαντά, Συγγραφέας  για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με την τεράστια απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της.

Το Βραβείο Θεάτρου θα λάβει η κα. Μαρία Πρωτόπαππα, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης για την συνολική πορεία και προσφορά της. Πρόκειται για μια χαρισματική ηθοποιό, που έχει προσφέρει ανεπανάληπτες ερμηνείες, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και απαράμιλλης αισθητικής.

Το Βραβείο Εικονογράφησης θα λάβει η κα. Έφη Λαδά, Εικονογράφος Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για τις μοναδικές,  ονειρικές και μαγικές εικόνες που φιλοτεχνεί.

Το Βραβείο Ναυτικής Παράδοσης θα λάβει η κα. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφέας – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας, για την ιστορική της έρευνα και διάσωση της Ναυτικής μας Παράδοσης και Κληρονομιάς.

Το Βραβείο Εθελοντισμού θα λάβει η κα. Έλενα Σερεπίσου, ιδρύτρια του κοινωνικού σπιτιού «ΑΓΑΠΩ» για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά  αγάπης στους συνανθρώπους μας.

Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θα λάβει η κα. Τίνα Κοντάκου-Κόζη, που κατάφερε με πείσμα και μόχθο, να μετατρέψει ένα μικρό ανθοπωλείο στον Πειραιά, σε μια μεγάλη και εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση.   

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσος.

Τα βραβεία φιλοτέχνησε ο εικαστικός Σταύρος Τζώρτζος.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς: “Le Votre” – “Eden Flowers”

Διαβάστηκε 3633 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων