Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 17:34

Ελεγχοι σε σημείο όπου κάτοικοι του Αγ. Αθανασίου εκφράζουν φόβους για μεταφορά αποβλήτων

Φόβους για τη μεταφορά αποβλήτων στη θέση "Πέτρινα" του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Αθανασίου εξέφρασαν  κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζήτησαν την πραγματοποίηση των απαιτούμενων ελέγχων. Το θέμα έθεσαν στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Νιόβη Παυλίδου, Βασίλης Γάκης και Θεόδωρος Ιγνατιάδης, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Χαλκηδόνος και των κατοίκων του Αγίου Αθανασίου.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του δήμου, Νίκη Εξαδακτύλου, το χώμα μεταφέρθηκε στη θέση "Πέτρινα" μετά από σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής για αποδοχή δωρεάς προϊόντων εκσκαφής, με σκοπό την επιδιόρθωση των πρανών του γηπέδου της περιοχής. Διευκρινίσεις έδωσε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαγκαρλής, ο οποίος επισήμανε ότι κατά την αυτοψία της υπηρεσίας στην περιοχή, τα χώματα είχαν ήδη καλυφθεί και καθώς οι καταγγέλλοντες είχαν ήδη λάβει δείγμα, υπήρξε συμφωνία να μη ληφθεί νέο.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν στο συγκεκριμένο δείγμα αλλά και σε δείγμα που έλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκηδόνος, έδειξαν ότι αυτά ήταν εντός του πλαισίου των προδιαγραφών των συστατικών του χώματος. Συγκρίσεις, μάλιστα, των δειγμάτων έγιναν και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός κομπόστ που χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό και οι τιμές των δειγμάτων σε συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων ήταν πολύ χαμηλότερες του κομπόστ. “Πρόκειται για απλά χώματα που μπορούν να διατεθούν χωρίς καμία άδεια” πρόσθεσε ο κ. Τσαγκαρλής.

Να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος ζήτησε η επικεφαλής της παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Ο Βασίλης Γάκης από την “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” ζήτησε από την υπηρεσία να εξετάσει τη δυνατότητα να διενεργήσει πρόσθετο έλεγχο για να αρθεί πλήρως η ανησυχία των κατοίκων. Σύμφωνος με τις παραπάνω προτάσεις δήλωσε ο Θανάσης Ιγνατιάδης από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ενώ και η Νιόβη Παυλίδου από τους “Πολίτες Μπροστά” τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαδικασία ελέγχου.

Έπειτα από αυτά, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, γνωστοποίησε ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη βοήθεια του δήμου, θα διενεργήσει και πάλι ελέγχους στο σημείο της εναπόθεσης.

Διαβάστηκε 1228 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 17:39

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων