Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 14:20

Θεραπεία κατάθλιψης και άγχους σε λίγες συνεδρίες υπόσχεται η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία

Θεραπεία κατάθλιψης και άγχους σε λίγες συνεδρίες υπόσχεται η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία

Θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ψυχονευρωτικών διαταραχών και διαταραχών της προσωπικότητας σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και με λίγες συνεδρίες υπόσχεται η τεχνική της Βραχείας Εντατικής Δυναμικής Ψυχοθεραπείας που εφαρμόζεται στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία μορφή δυναμικής ψυχοθεραπείας μέσω της πρόσβασης του ασθενή σε ασυνείδητα συναισθήματά του και επαναβίωσης αυτών κατόπιν ξεκλειδώματος του ασυνειδήτου μέσω μιας τεχνικής που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε από τον ψυχίατρο Habib Davanloo.  

Περίπου 60 ασθενείς υποβλήθηκαν σε αυτή τη θεραπεία το 2014 στο ολοήμερο ιατρείο του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα καθώς και στα απογευματινά ιατρεία και με μέσο όρο 20 συνεδριών τα αποτελέσματα ήταν από ικανοποιητικά έως πολύ καλά.

«Οι ψυχονευρωτικές διαταραχές και οι διαταραχές της προσωπικότητας αποτελούν το 92% των παραπομπών στο ιατρείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα της τεχνικής αυτής είναι από ικανοποιητικά έως πολύ καλά» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ψυχίατρος -διευθυντής ΕΣΥ Κωνσταντίνος Μόνας στο περιθώριο επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιείται στο ΨΝΘ με θέμα την τεχνική αυτή

 

Διαβάστηκε 2120 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων