Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 12:18

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με επίκεντρο τη δυνατότητα καθολικής και ισότιμης πρόσβασης για όλους στις υπηρεσίες Υγείας, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), σε συνεργασία -σε νέα βάση- με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Βασικοί πυλώνες του συστήματος, όπως αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, θα είναι οι Μονάδες Οικογενειακής Ιατρικής, με νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας και γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους στην αρχή, και οι Μονάδες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης με εξειδικευμένους γιατρούς. Στόχος, είναι ο πολίτης να μπορεί να επισκέπτεται γιατρό όταν τον έχει ανάγκη και να τον κατευθύνει, αν κρίνεται απαραίτητο στο νοσοκομείο. Αν η αλυσίδα λειτουργήσει σωστά θα υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, που σήμερα βρίσκονται στα όριά τους και ο πολίτης θα έχει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας.

Κοινή παραδοχή αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας «πάσχει», οι «ένοικοι» της οδού Αριστοτέλους προσπαθούσαν να την « θεραπεύσουν», εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παραμέτρους για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες Υγείας στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα έως σήμερα πενιχρά.

Διαβάστηκε 1624 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων