Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 13:45

Οι ασθενείς με επιπλοκές, είναι πιθανότερο να σωθούν αν επανεισαχθούν στο ίδιο νοσοκομείο

Οι ασθενείς με επιπλοκές, είναι πιθανότερο να σωθούν αν επανεισαχθούν στο ίδιο νοσοκομείο

Οι ασθενείς που εμφανίζουν επιπλοκές έπειτα από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση, έχουν σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν, εφόσον κάνουν εισαγωγή ξανά στο ίδιο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκαν, σε σχέση με όσους εισάγονται σε διαφορετικό νοσοκομείο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μπένζαμιν Μπρουκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 9 εκατ. ασθενείς για μια περίοδο δεκαετίας,.

Η ανάλυση έδειξε ότι όταν εμφανίζονται επιπλοκές μέσα στον επόμενο μήνα μετά από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αν γίνει επανεισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο, τότε αυξάνονται κατά 26% κατά μέσο όρο οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

Εκτιμάται ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ασθενείς εμφανίζει επιπλοκές μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο (καρδιολογικό, γαστρεντερολογικό, ορθοπεδικό κ.α.) και πρέπει να εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η εισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο μπορεί να σώσει πολλές ζωές, εφόσον την φροντίδα των ασθενών αναλάβουν οι γιατροί που είχαν εξ αρχής ασχοληθεί με την περίπτωσή τους.

Διαβάστηκε 1262 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων