Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 10:54

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας πλησιάζει στο τέλος του

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας πλησιάζει στο τέλος του

Είναι πολύ σπάνιο ένας σκύλος να πεθάνει απότομα και χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Το πιθανότερο είναι πως ο σκύλος σας θα σας δείξει μερικά σημάδια ή συμπτώματα που μάλλον υπονοούν πως πλησιάζει στο τέλος της ζωής του. Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε να πεθάνει ο σκύλος σας, είναι σημαντικό να ξέρετε αυτά τα σημάδια.
Βέβαια, μπορεί μερικά από αυτά τα σημάδια να είναι συχνά, αλλά κάθε σκύλος έχει την διαφορετικότητα του. Ίσως να μην έχει και κανένα από τα παρακάτω. Όμως αν δείτε κάποια από αυτά καλό θα είναι να μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.

Μεγάλη κούραση
Αν ο σκύλος φτάνει στο τέλος του θα δώσει σημάδια κούρασης. Σε βαθμό που θα ξαπλώνει σε ένα σημείο την περισσότερη ώρα και δεν προσπαθεί ούτε καν να σηκωθεί. Σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το κεφάλι του.

Ανορεξία
Ο σκύλος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για φαγητό ή και νερό. Αν τρώει, τότε δεν μπορεί να καταπιεί ευκολά, και αν πλησιάζει πολύ κοντά στον θάνατο, δεν θέλει να φάει καθόλου.

Εμετοί
Αν και οι εμετοί μπορεί να εμφανιστούν για πολλούς λόγους, από ναυτία μέχρι λοιμώξεις, για έναν σκύλο που πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, το πεπτικό του σύστημα δεν λειτουργεί φυσιολογικά. Το φαγητό που βρίσκεται στο στομάχι του δεν χωνεύεται και προκαλεί ναυτία στον σκύλο. Θα κάνει λοιπόν εμετό για να ανακουφιστεί. Οι εμετοί είναι ένα από τα πιο σοβαρά σημάδια, αφού ίσως να μην μπορεί να κρατήσει και το νερό και σιγά σιγά να αφυδατώνεται.

Έλλειψη συντονισμού
Γίνεται ασταθής και δυσκολέυεται να μετακινηθεί από ένα σημείο σε ένα άλλο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε σωματική αδυναμία, εγκεφαλική δυσλειτουργάι ή και τα δυο. Πάντως, μια ξαφνική έλλειψη συντονισμού, μπορεί να οφείλεταο και σε άλλους λόγους, όπως μια λοίμωξη στο αυτί.

Τίναγμα
Μπορεί να τινάσσεται ή να τρέμει πολλές φορές. Είναι κάτι που δεν το θέλει,. Οφείλεται στο ότι η θερμοκρασία του σώματός του αρχίζει να πέφτει. Μπορείτε να τον κάνετε να αισθανθεί πιο άνετα και ήρεμα αν τον ζεστάνετε με οποιονδήποτε τρόπο.

Ακράτεια
Όταν το σκυλί πεθαίνει, χάνει σταδιακά τον έλεγχο των σωματικών του λειτουργιών. Μπορεί να είναι τόσο αδύναμος που να μην μπορεί να σηκωθεί και να έχει ατυχήματα όσο βρίσκεται ξαπλωμένος. Και όσο το σώμα του γίνεται όλο και πιο αδύναμο, χάνει τον έλεγχο της κύστης του.

Κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το περιβάλλον του
Οι σκύλοι τείνουν να κλείνονται όλο και περισσότερο στον εαυτό τους, όταν πλησιάζουν στο τέλος τους. Δεν αντιδρούν σχεδόν σε τίποτα και ίσως να μην αναγνωρίζουν ακόμα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δυσκολία στην αναπνοή
Οι σκύλοι έχουν μια δυσκολία στην αναπνοή αν κάνει πολύ ζέστη. Όμως, όταν αυτό γίνεται συνέχεια και ταυτόχρονα έχουν δυσκολία να καταπιούν το σάλιο τους, τότε είναι ένα ακόμα κακό σημάδι.

Το να βλέπεις τον σκύλο σου σε μια τέτοια κατάσταση είναι κάτι το οδυνηρό. Μπορεί να τον βοηθήσεις, προσφέροντάς του ένα ζεστό περιβάλλον, λίγο φαγητό και λίγο νερό χωρίς να τον αναγκάσεις, να τον χαϊδέψεις και να του μιλήσεις γλυκά και κυρίως να εξασφαλίσεις ότι δεν πονάει.

Πηγή: E-Daily.gr

Διαβάστηκε 14766 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 16:59

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων